Are covid-19 vaccines worth getting if they’re not 100 percent effective?

warta

Apa vaksin koval-19 bisa ditampa yen ora efektif 100 persen?

Wang Huaqing, kepala ahli program imunisasi ing Pusat Pengendalian lan Pencegahan Penyakit Tionghoa, ujar manawa vaksin kasebut mung bisa disetujoni yen efektifitas kasebut memenuhi standar tartamtu.

Nanging cara supaya vaksin luwih efektif yaiku njaga tingkat jangkoan sing dhuwur lan nggabungake.

Ing kahanan kaya ngono, penyakit iki bisa dikontrol kanthi efektif.

132

"Vaksinasi minangka cara sing luwih apik kanggo nyegah penyakit, kanggo mungkasi panyebaran, utawa kanggo nyuda intensitas epidemi.

Saiki kita duwe vaksin COVID-19.

Kita miwiti inokulasi ing wilayah utama lan populasi utama, kanthi tujuan kanggo nggawe alangan imun ing antarane masarakat kanthi inokulasi kanthi teratur, supaya bisa nyuda intensitas virus, lan pungkasane entuk target kanggo mungkasi epidemi lan mungkasi transmisi.

Yen kabeh mikir saiki vaksin ora satus persen, aku ora entuk vaksinasi, ora bisa nggawe alangi kekebalan kita, uga ora bisa nambah kekebalan, yen ana sumber infeksi, amarga akeh mayoritas ora duwe kekebalan, penyakit kasebut ana ing popularitas, lan uga nyebar.

Kasunyatane, epidemi lan panyebaran munculnya langkah-langkah kanggo ngontrol, biayane gedhe banget.

Nanging kanthi vaksin kasebut, kita menehi luwih dhisik, wong bakal diimunisasi, lan nalika saya menehi, alangan kekebalan luwih akeh, lan sanajan ana virus sing nyebar, virus iki ora dadi pandemi, lan mandheg panyebaran penyakit kaya sing dikarepake. ”Wang Huaqing ujar.

Wang ujar, umpamane, kayata campak, pertusis kuwat banget rong penyakit infeksi, nanging kanthi vaksinasi, kanthi jangkoan sing dhuwur banget, lan nggabungake jangkoan sing dhuwur, nggawe loro penyakit iki dikontrol kanthi apik, kedadeyan campak kurang saka 1000 pungkasan taun, tekan level paling ngisor ing sejarah, pertusis wis mudhun ing level sing kurang, Kabeh mau disebabake amarga vaksinasi, kanthi jangkoan sing dhuwur, alangan kekebalan awak ing populasi aman.

Bubar, Menteri Kesehatan Chili nerbitake panelitian nyata babagan efek proteksi vaksin Sinovac Coronavirus, sing nuduhake tingkat perlindungan pencegahan 67% lan tingkat kematian 80%.


Wektu kiriman: Mei-24-2021